AIK-vinst ett måste för att hänga på toppstriden

Helgen bjuder på full omgång i Allsvenskan där Malmö FF ligger i topp, skuggade av Djurgården och AIK. Djurgården är sex poäng bakom serieledarna, men med en match mindre spelad. AIK är sex poäng efter MFF och därför är lördagens match mot Elfsborg mycket viktigt för Solnalaget. Vill man hänga på i toppen gäller det att vinna. I annat fall riskerar AIK att hamna alltför långt efter.

En seger på fyra matcher

Sedan den allsvenska omstarten har AIK haft det tämligen tufft. Förlust hemma mot IFK Norrköping och oavgjort hemma mot Malmö FF. Dock lyckades man vinna borta mot Kalmar FF i senaste omgången, vilket gav välbehövliga tre poäng. Men, glädjen blev kortvarig. I tisdagens Champions League-kval förlorade AIK borta mot armeniska Ararat-Armenia med 2-1. Detta gör att man inte har ett optimalt läge inför returen på Friends Arena i nästa vecka.

Om AIK haft det tufft de senaste veckorna har Elfsborg haft det ännu tuffare. 2-1-förlust borta mot bottenlaget Falkenberg och 1-1 hemma mot Helsingborg gör att laget för närvarande ligger på en åttondeplats i tabellen. Faktum är att laget bara har en seger på de åtta senaste matcherna i Allsvenskan. Fortsätter det såhär riskerar Elfsborg att precis som förra säsongen dras in i bottenstriden.

aik känner pressen och vinner

AIK måste som sagt vinna om man vill hänga på Djurgården och Malmö i guldstriden. På något sätt känns det också som att man kommer att ta sig samman och slå Elfsborg. För mot mitten- och bottenlagen har AIK inte haft några problem den här säsongen. Det är mot topplagen som man presterat svagare.

Men, Elfsborg är knappast något topplag och därför känns hemmasegern ganska given i den här matchen. Med andra ord är en 1 tämligen säker och kanske finns det även möjlighet att det blir en del mål från hemmalagets sida.