Betting på fotboll

fotboll

Att betta på fotboll är inte är speciellt svårt om man lär sig alla spelalternativen och framför allt kan det vara riktigt spännande. Fast det gäller bara att vet vad man gör, för att ha större chanser på att bettet ska ge vinst.

Här kommer några av de vanligaste sätten att betta i fotboll:

Fotbolls-VM

Det allra största och populäraste eventet inom betting på fotboll är utan tvekan fotbolls-VM. Spelbolagen fullständigt exploderar med olika spelalternativ och hela Sveriges fotbollsbettare spelar som aldrig förr. Du kan spela på dussintals olika spel på varje match, inkl live betting. Du kan även betta på vilken nation som vinner VM, vem som vinner skytteligan, assistligan och respektive grupp samt mycket mer.

Tips: Följ fotbolls-EM och se alla odds på Fotboll.com/em 

där du också hittar tabeller, spelschema, TV-tider och mycket mer.

1X2

Det finns olika former att betta på fotboll, men det vanligaste och mest traditionella är att satsa på om lagen ska vinna, förlora eller bli oavgjort i matcherna. Detta gör man genom att sätta 1, X eller 2 på tipskupongen. Denna typ av betting ger inga speciellt höga odds, men är rätt så enkelt sätt att spela på. Vill man chansa kan man alltid satsa på att ett lag som är lite ”underdogs”, vilket oftast ger ett lite högre odds.

Över / Under

Ett spännande sätt att betta på fotboll är att om man spelar på totala mål och då om dessa är över/under en match. Då bör man veta lite hur laget form är för att kunna pricka in ett bra total resultat. Här är det viktigt att titta på statistik för att se hur många mål lagen gör i snitt på hemma- respektive bortaplan, om några nyckelspelare är skadade och så vidare.

Matchresultat

Att kunna sia om hur matchresultat kommer bli när två lag möts är riktigt svårt, vilket ger också högre odds. Detta tack vare att det finns så många variabler som man behöver tänka på i matchen. Men har man tur och Fru Fortuna står på din sida kan man kamma hem riktigt stora vinster på detta sätt att betta.

Händelser

Något som har blivit alltmer populärt är att betta på olika händelser som kan inträffa under tiden matchen spelas och när matchen är spelad. Det går att betta på allt från vilken spelare som får ett rött kort eller vilket av lagen som slår flest hörnor. Till att vem som blir den som gör första och sista målet i matchen eller vem som blir den bästa liraren under matchen. I vissa länder har denna möjlighet att betta tagits bort, men än så länge går det göra i Sverige. Dessutom verkar som att det inte heller ska bli några förändringar på den punkten heller.

Slutsats

Det hänger mycket på tycke och smak, men framför allt hur mycket man vill betta som blir avgörande vilken typ av betting som man vill göra inom fotboll. Du kan även betta på flera olika spel för samma match och på så sätt skapa ett så kallat combospel där oddsen multipliceras och ger dig ett jättehögt odds.