Kan IFK Göteborg hota Malmö FF?

Allsvenskan är jämnare än på mycket länge. När nästan åtta omgångar är färdigspelade befinner sig hela nio lag inom sex poäng. I topp hittar vi inte helt oväntat Malmö FF som leder med tre poäng före den jagande trion Häcken, Hammarby och AIK. Lite mer överraskande är att IFK Göteborg, som förra året gjorde en näst intill katastrofal säsong, återfinns på en femteplats. Blåvitt ligger i dagsläget bara en poäng bakom Häcken, Hammarby och AIK och kan med en seger mot IFK Norrköping ikväll gå upp som tvåa. Dessutom möts IFK Göteborg och Malmö FF på torsdag 16 maj.

kan bli tidig seriefinal på gamla ullevi

Skulle IFK Göteborg vinna mot IFK Norrköping blir det alltså seriefinal på Gamla Ullevi. Ja, det räcker faktiskt med oavgjort för att blåvitt ska gå upp som tvåa eftersom de har bättre målskillnad än övriga lag. Tillsammans med Malmö FF tillhör IFK Göteborg definitivt ett av Allsvenskans formstarkaste lag just nu. Laget har på de fyra senaste matcherna tre segrar och en oavgjord och har utöver det gjort tre mål eller fler i tre av dessa. Senast blev det 4-2 borta mot Sirius och dessförinnan visade man verkligen prov på styrka när man slog AIK med 3-0 hemma.

Malmö FF har också visat klass under våren. Fem segrar på de sex senaste matcherna gör att man nu seglat upp i topp. En av förklaringarna är att Markus Rosenberg fått fart på målskyttet. Den 36-årige veteranen har nätat sex gånger hittills under säsongen.

svårtippad match

Med tanke på att bägge lagen verkar vara i toppform är det ganska svårt att sia om utgången. Malmö får givetvis hållas som favoriter, men IFK Göteborg vann som sagt mot AIK hemma och det säger ju en hel del. I slutändan känns det ändå som att Malmö kommer att ta hem det här. Dock bör man nog ändå gardera med ett kryss för att vara på den säkra sidan.