Slutspurt i Premier League

Med bara fem omgångar kvar att spela går Premier League verkligen in i ett avgörande slutskede. I dagsläget leder Liverpool med två poäng före Manchester City, som dock har en match mindre spelad. På söndag tar Liverpool emot Chelsea hemma på Anfield medan Manchester City möter Crystal Palace borta. Att Manchester City ska slå Crystal Palace tämligen enkelt är det nog ingen större tvekan om. Men, frågan är om det blir lika lätt för Liverpool?

chelsea i bra form

Efter att ha svajat lite efter nyår har Chelsea kommit tillbaka starkt de senaste veckorna och till Anfield kommer man med tre raka segrar i bagaget. Dessutom har man hållit nollan i de två senaste matcherna mot West Ham respektive Brighton. I och med segern i Londonderbyt mot West Ham tidigare i veckan tog sig laget upp på en tredjeplats och gick därmed också förbi ärkerivalerna Tottenham och Arsenal. Dock ska sägas att Chelsea för närvarande har en match mer spelad än både Gunners och Spurs.

Även om Chelsea gjort det bra så kommer man trots allt inte få det lätt mot Liverpool, som gör sin bästa säsong på mycket länge. Serieledarna har vunnit de fyra senaste matcherna i Premier League och har inte förlorat sedan bortamatchen mot Manchester City i början av januari. Detta är för övrigt den enda matchen i Premier League som Liverpool förlorat på hela säsongen. I de fem senaste matcherna har det dessutom blivit två mål eller fler.

liverpool piskat att vinna

En annan sak som talar för Liverpool är att man i princip är piskade att vinna varenda match om man fortfarande ska kunna vara med och utmana Manchester City om guldet. Därför känns det som att Liverpool kommer att ta tre poäng hemma på Anfield på söndag och fortsätta att hålla guldstriden vid liv ett litet tag till.